Fjernundervisningsplan på Højbjerg Privatskole

INTRODUKTION

Hvis en enkelt klasse eller hele skolen sendes hjem i forbindelse med Covid-19, får eleverne fjernundervisning. På denne side står der, hvordan denne undervisning vil foregå.

Eleverne har øvet fjernundervisning med lærerne på skolen gentagne gange. Øvelserne vil fortsætte på skolen, så vi altid er klar.

FJERNUNDERVISNING

Eleverne kan få fjernundervisning på forskellige steder på internettet. De vil dog altid få lektien eller instruktioner på Skemaintra. Derfor er det vigtigt at tjekke Skemaintra først.

Eleverne skal følge det skema, som står på Skemaintra. Så hvis der for eksempel er matematik fra 8:35 til 10:05, så skal eleverne være klar fra 8:35 til 10:05 på deres computere. Hvis man ikke er med i undervisningen, får man ulovligt fravær.

Der er som udgangspunkt ikke ændret i skolernes forpligtelse til at registrere fravær som følge af de nye restriktioner.

Lærerne skal derfor registrere fravær efter de almindelige bestemmelser og indberette elevfravær, hvilket kan medføre yderligere konsekvenser.

Ved virtuel undervisning skal eleverne have tændt for kameraet og sidde ved et bord, ellers får de fravær.

Vi forventer samtidig at de sidder på et rimeligt roligt sted.

Lærerne laver fjernundervisning på forskellige måder:

1. Virtuel Undervisning: Læreren og eleverne mødes på TEAMS og afholder et online møde. Læreren styrer undervisningen ved sin computer, og eleverne følger med. Der er mulighed for skærm- og fildeling. Det vil sige, at læreren kan sende og vise materialer til eleverne. Der er også mulighed for, at eleverne siger noget.

2. Video Undervisning: Læreren har inden timen optaget sig selv gennemgå en opgave eller andet. Videoen kan findes som et link på Skemaintra.

3. Skriftlig Præsentation: Læreren har inden timen skrevet en plan, hvor eleverne kan læse om, hvad de skal lave.

Husk venligst!

Det er vigtigt at huske, at Skemaintra altid vil fortælle, hvilken af de tre former for fjernundervisning, som eleverne skal følge.

Det er også vigtigt, at eleverne har styr på deres UNI-login, så de kan logge ind på sider som CLIO, Matematikfessor og andre online materialer.

I er naturligvis velkommen til at kontakte fag- og klasselærer samt kontor ved behov for hjælp.